Leukste bonbons maken in eigen bonbon workshop!

Bonbon workshop

Een bonbon workshop is een van de beste onderdelen van een thuis-snoepmaker! De spanning van het maken van je eigen snoep, het uitproberen van nieuwe smaken en combinaties, en het tot leven zien komen van je creaties – het is een absolute droom die uitkomt. Maar waarom zou je je beperken tot het maken van bonbons? Er zijn immers nog zoveel andere lekkernijen die je thuis kunt maken. Van zelfgemaakte marshmallows tot met chocolade bedekte krakelingen, we hebben tal van heerlijke ideeën voor je. Alles wat je nodig hebt is toegang tot wat basisingrediënten en een paar eenvoudige hulpmiddelen. Gelukkig zijn de meeste jams, geleien, conserven, siropen en andere soorten zelfgemaakte desserts thuis vrij eenvoudig te bereiden. Dus geen probleem als je geen ervaring hebt met deze manier van koken. Zelfs als je zelf niet zo'n goede kok bent, maakt het niet uit, want wij kunnen je leren hoe je gemakkelijk aan de slag kunt gaan met een aantal eenvoudige maar doeltreffende recepten die elk huishouden thuis kan maken.

Maak je eigen marshmallows

Het eerste wat je moet weten over marshmallows maken is dat ze verrassend eenvoudig thuis te maken zijn. Bovendien is het proces vrijwel hetzelfde voor zowel warme als koude marshmallows. Het enige echte verschil is hoe je ze bereidt en welke apparatuur je gebruikt. Als je eenmaal vertrouwd bent met de basis, kun je gemakkelijk je eigen marshmallows maken. En hoewel marshmallows een heerlijke traktatie op zich zijn, zijn ze ook een fantastisch ingrediënt voor vele soorten gebak. Ze kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan zoete lekkernijen, waaronder bonbons, sours en zelfs brownies! Dus waarom zou je ze niet eens proberen?

Maak chocolade lekkernijen

U hoeft geen chocoladebonbons te maken om te genieten van de zoete smaak van deze heerlijke traktatie. In feite kunt u chocolade vervangen door een andere smaakmaker om verschillende soorten snoepgoed te maken. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om uw zelfgemaakte marshmallows op smaak te brengen. Of u kunt andere recepten proberen zoals deze oranje chocolade taffy, oranje chocolade taffy, choc-oranje taffy, oranje chocolade bonbons met oranje gelei, oranje pekoe bonbon, oranje amandel bonbon, oranje sours en oranje amandel sours.

Maak zelfgemaakte siroop en gelei

Er zijn een paar verschillende manieren om siroop te maken, maar de meest gebruikelijke is via de eenvoudige stoofpotmethode. Je begint met het combineren van suiker en water in een steelpan, brengt het mengsel aan de kook, roert tot de suiker is opgelost, en laat het dan op laag vuur sudderen tot de siroop doorschijnend wordt. Als u de voorkeur geeft aan een elektrische methode, kunt u dezelfde basisstappen volgen, maar dan met een stroopmaker op het fornuis. Veel mensen maken echter liever zelfgemaakte siroop en gelei volgens de klassieke methode. En hoewel het proces iets ingewikkelder is, is het ook veel gemakkelijker. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat je schone en gesteriliseerde glazen potten moet gebruiken als je gelei of siroop maakt. En als je glazen potten gebruikt, moet je ze voor elk gebruik grondig wassen en steriliseren.

Conclusie

Zelf snoep maken is een geweldige manier om in contact te blijven met je creativiteit en veel plezier te beleven aan het bakken. Je kunt nieuwe smaken uitproberen en je creaties delen met familie en vrienden. Zelf snoep maken hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het vergt wel wat oefening om te leren hoe je perfecte bonbons maakt. Met een beetje geduld maak je in een mum van tijd heerlijke lekkernijen. Wacht dus niet langer, ga aan de slag en maak wat lekkers!